Du er her. #1 - Foreningswebsite > Aktiviteter > Genladning

 

Nyt: Genladningslaug!

Så er der igen en spændende aktivitet under opsejling i Midtsjællands Nyjægerforening. Vi arbejder på at starte et laug op, der skal specialisere sig i genladning - det være sig både riffelpatroner, haglpatroner og patroner til pistol/revolver.

 Her er vort forslag til genladningslauget:

- Du deltager på et genladningskursus. Det tager 1 dag. Hunters House holder nogle fine kurser, som kun koster kr. 700,- inkl materialer.

- Du ansøger om en genopladningstilladelse. Det koster kr. gratis og giver dig lov til alm. genopladning af de gængse kalibre. Du ansøger om opbevaringsadresse hjemme hos dig selv og genladningsadresse på foreningens adresse.

- Du melder dig ind i Midtsjællands Nyjægerforenings Genladningslaug. Det koster kr. 500,- i gebyr og kr. 100,- om året.

Nu kan du så deltage i genladningen under belærende, hyggelige og inspirerende omgivelser. Vi planlægger at lave specielle genladningsaftener, hvor vi mødes og genlader sammen.

Vi arbejder på at indrette et hjørne af klubhuset, så det overholder kravene til genladningsrum og er ved at udarbejde vedtægtsændringer, så vi på den kommende generalforsamling forhåbentlig kan vedtage oprettelsen af det nye laug.

-Genladningstilladelsen giver dig lov til at opbevare genladningskrudt og fænghætter under specielle forhold derhjemme. De nøjagtige regler skal du selvfølgelig læse og forstå - samt følge - men vi har her skrevet dem om, så de er til at forstå for menigmand:

OPBEVARING AF GENLADNINGSKRUDT FOR DUMMIES

1. Du må have op til 2 kg. krudt i dit hjem.

2. Du skal gemme krudtet i den originale bøtte som producenten har leveret det i (altså ikke hælde det om i et syltetøjsglas).

3. Du skal gemme krudtet i dit våbenskab. Du kan godt gemme krudt og fænghætter/færdige patroner i samme skab, der skal bare være min. 10 cm luft og en stålplade eller 10 cm luft og en 1 cm træplade imellem krudtet/færdige patroner og fænghætterne. Så hvis du gemmer fænghætterne i topboksen i skabet og resten i bunden af skabet, er det OK.

4. Du skal holde skabet låst når du ikke tager noget ud eller lægger noget ind.

5. Du må ikke have gasflasker eller andre brandfarlige sager i samme rum.

6. Du skal sætte et standardskilt på skabet som oplyser om forbud mod rygning og åben ild.

 

Komplet genladenings sæt kan købes hos Hunterhouse.dk