12-06-2019: Sangfugles reder er særligt sårbare overfor husskader

Britisk undersøgelse afslører en række faktorer, der forårsager variation i prædation, foretaget af husskader på sangfugle i landbrugslandet. Men ikke alle husskader er lige aktive. Det skriver Game & Wildlife Conservation Trust.

12-06-2019: Pas på knivene på internettet

Det kan virke fristende og ganske uskyldigt, men lad være! Stadig flere jægere mister politiets samtykke til jagttegn på grund af køb af udenlandske knive på internettet.

11-06-2019: Mårhund i TV Avisen

I weekenden bragte TV Avisen et indslag om det stigende problem med mårhund i Danmark. I den forbindelse havde de besøgt mårhundereguleringsjæger Jytte Paarup, som var i aktion ved Harboøre. Se indslaget her.

07-06-2019: Bjergjagt i Tyrkiet: Den store nedtur

For at få det perfekte trofæfoto af en tyrkisk bezoar ibex, måtte en jysk bjergjæger bestige høje tinder og opleve svidende nederlag på en jagt, der bød på mere end én nedtur.

07-06-2019: Regulering af rævehvalpe

Et ofte stillet spørgsmål handler om mulighederne for regulering af ræv. I sommerhalvåret, er der mulighed for regulering af rævehvalpe.

07-06-2019: Rettelse til lokalsider i Jæger

I Jægers juni/juli udgave har indsneget sig en fejl under lokalstoffet for kreds 6, i notitsen om ”Kort jagttid nytter. Informationen om jagttiden for kronspidshjort, hind og kalv er ikke korrekt.

07-06-2019: Opsæt skræmmemidler inden høslet - det virker!

Her på Kalø opsættes der hvert år skræmmemidler inden første høslet, dette har vi erfaringer med har en super god effekt. Dette bør gøres da mange af lammene i denne periode stadig er så små, at de vil trykke når maskinen nærmer sig, i stedet for at springe, hvilket så resulterer i at lammene der trykker i græsset, bliver klippet.

06-06-2019: Formodet ulveangreb ved Silkeborg

Natten mellem den 4. og den 5. juni skete et angreb i et hegn til dåvildt ved Funder vest for Silkeborg. To højdrægtige dåer blev dræbt, og den ene delvist ædt.